Szőlészet, borászat, pálinka készítés
72 termékAlmasavbontó - Uvaferm Alpha 2,5 gramm (80091)
Vörös- és fehérborokhoz.A cukorból nem termel ecetsavat, nem bontja a citromsavat és a bor egyéb alkotóit, fokozza a borok gyümölcsösségét, teltségét, megtartja a fajtajelleget. Fenol negatív starter.
Aromafelszabadító enzim Lallzyme Beta 10 gramm/tasak (80070)
Illatos fehérborokhoz, gyümölcscefrékhez egyaránt jól használható.A cukorhoz kötött érzékszervileg inaktív, magától fel nem szabaduló aromaanyagok enzimes felszabadítását segíti elő.
Aromavédő készítmény Optimum White 30gramm/tasak (80068)
Kissé öregedő, fáradó fehér és rozé borok, gyümölcsös vörös borok visszafiatalításához. Bekeverve néhány napon belül frissítik, újra gyümölcsössé, fajtajellegessé teszik a bort, és fokozzák annak teltség-kerekség érzetét.
Borélesztő hideg-és alkoholtűrő fajélesztő Uvaferm PM 20gramm/tasak (80074)
Fajta jelleges, gyümölcsös rozék, hidegben erjedő vagy kiemelkedő alkoholtartalmű vörös borok masszív élesztője. Pezsgők erjesztéséhez is kiváló.
Borélesztő hidegtűrő Uvaferm CM 20 gramm/tasak (80071)
Hidegtűrő borélesztő 10 C-tól. Csonthéjas és bogyós gyümölcsökhöz, vörös- és fehérbor erjesztésére. Intenzív illatú, fajtajelleges, csonthéjas és bogyós gyümölcscefrék szín és tanningazdag vörösborok, fajtajelleges fehérborok erjesztésére. Jól tűri a maga
Borélesztő hidegtűrő Uvaferm Danstill A 20 gramm/tasak (80066)
Hidegtűrő borélesztő 10 C-tól. Szőlő- és gyümölcs musthoz, cefréhez. Illatos, szép fehérborok, illatos, színgazdag vörösborok, intenzív gyümölcsillatú párlatokhoz.
Borélesztő hidegtűrő, aromafelszabadító Uvaferm 228 20 gramm/tasak (80065)
Aromafelszabadító, hidegtűrő borélesztő 7C-tól.Szőlő és gyümölcs musthoz, cefréhez.
Borélesztő saccharomiches 20 gramm/tasak (80067)
Borélesztő 14 C fölött. Fehér és vörösborok, gyümölcscefrék megbízható erjesztéséhez.
Borkén 10dkg (80075)
Borhibák megelőzésére, cefre, must és bor kénezésre vagy csírátlanításra.
Borkősav 10dkg (80073)
Íz és zamat fokozó tartósítószer.Fehér színű, természetes eredetű, kristályos anyag. Vízben és borban jól oldódik.A borászatban a mustok savtartalmának kiegészítésére (pH értékének csökkentésére) használjuk
Élesztőtápanyag Uvavitál 20 gramm/tasak (80050)
Borhibák elkerülésére, minőség javításához.
Kénlap tasakban 12 darab/szál (80072)
Fahordó kezelésére és sterilizálására használatos szer.
Pektinbontó enzim 10 gramm/tasak (80064)
Fehér- és kékszőlők enzimes kezelésére, musttisztítására, gyümölcscefrék pektinbontására.
Szinanyag megőrző vörös borokhoz Opti-red 30 gramm/tasak (80069)
Élesztőből készült mannoprtein készítmény, ami segíti a színanyagok stabilizálását, bársonyosabbá, teltebbé, kerekebbé teszi a vörösbort.Élesztőből készülő teltség/kerekség (mouthfeel) fokozó, színstabilizáló tápanyag. Kékszőlő cefrékhez (és vörösborokhoz
Dugó műanyag kalapos (80010)
Szemméret: 15x15cm
Refraktométer 1. - fagyállómérő (80030)
Refractométer olyan preciziós eszköz, mely alkalmas fagyálló folyadék, szélvédőmosó folyadék dermedési pontjának megálapítására, illetve akkumulátor sav sűrűségének, - és adblue mérésére. Eszköz, kicsi, könnyű, használata egyszerű.
Refraktométer 2. (80031)
Csak alkohol- és cukorfok mérésére alkalmas.
Szeszfokoló sima (hőmérő nélküli!) műanyag tartóban (80097)
Méretek: hosszúság: 25,5cm, szélesség: 2,5cm.°Használata: alkoholtartalmú folyadék hőmérsékletét beállítjuk 20 C fokra, majd megfelelő alakú edénybe töltjük. A fokolót a folyadékba helyezzük ügyelve arra hogy szabadon lebegjen, majd olvassuk le a folyadé
Szőlőprés fa 43 liter (80103)
Anyaga: fa, festett fém.Kiválóan alkalmas szőlő és egyéb gyümölcsfajtákból must és gyümölcslé kinyerésére.
Üveg 0,5 liter pálinkás - kommersz (80143)
csavarzárat külön kell rendelni hozzá! 28,5 való hozzá!